Grapefruktsorbet

Grapefruktsorbet
Foto: TV4

Den här desserten är otroligt frisk och fräsch och passar perfekt att servera efter en tyngre och mättande huvudrätt. Har du glassmaskin använder du naturligtvis den. Då blandar du i den lättvispade äggvitan några minuter före full tid.

12 maj 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 5 grapefrukter
  • 1 citron
  • 2 dl socker
  • 6 dl vatten
  • 2 äggvitor

Till dekoration:

  • cocktailbär
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten till en lag och låt den koka i 5 minuter under lock, låt den sedan svalna. Pressa grapefrukt och citron, spara de sex vackraste skalhalvorna. Sila ner saften i sockerlagen, blanda och häll i en form. Ställ i frysen i 4-6 timmar. Vispa igenom sorbeten då och då under frysningen.
  2. Skär bort hinnor och rester av fruktköttet ur de sparade skalhalvorna. Lägg sedan skalen i kallt vatten så att de håller sig fräscha tills det är dags att servera. Vispa äggvitorna lätt och blanda ner dem när sorbeten är så gott som genomfryst, efter 2–3 timmar. Vispa det hela lätt och ställ tillbaka i frysen.
  3. Före servering vispar du igen och fyller skalhalvorna med sorbeten. Dekorera med cocktailbär eller en kvist citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept