Granrisstekt hel kyckling i gryta

Granrisstekt hel kyckling i gryta
Foto: TV4

Granris ger den milt smakande kycklingen vildare smak.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • malen vitpeppar
  • soja
  • en ruska granris

Till servering:

  • trattkantareller

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält fettet i en liten kastrull. Rör ner salt, peppar och soja till ett kryddsmör. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och fyll den med granriset. Pensla kycklingen med kryddsmöret.
  2. Sätt in kycklingen i ugnen i 1-1 1/4 timme. Pensla kycklingen då och då med fettet som har runnit ner i formen. Stekt till innertemperatur 80°.
  3. Ta ut kycklingen ur ugnen, skär i bitar och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept