Jordgubbssmoothie med nybakad skorpa

Jordgubbssmoothie med nybakad skorpa
Foto: TV4

Jordgubbssmoothie med nybakad skorpa

Av: Ulrica Millqvist

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

En len och somrig smoothie till frukost, på brunchen eller till mellis. Servera med eller utan skorpa.

Ingredienser

portioner

Smoothie

  • 1 l vaniljyoghurt
  • 1 l jordgubbar
  • 1 msk honung
  • 1 msk florsocker
  • 5 myntakvistar

Skorpor

  • 100 g hasselnötter
  • 50 g sötmandel
  • 100 g mörk choklad (av god kvalitet)
  • 150 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl honung
  • 1 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

Smoothie

  1. Mixa jordgubbar och yoghurt.
  2. Smaksätt med honung och florsocker
  3. Mixa vidare i ca 1 minut.
  4. Tillsätt mynta på slutet.
  5. Kyl eventuellt ner med någon isbit.
  6. Slå upp i glas och servera med skorpa.

Skorpor

  1. Hacka mandel, nötter och choklad, lägg sedan detta åt sidan.
  2. Rör smör, socker och honung poröst.
  3. Blanda i ägget.
  4. Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
  5. Blanda detta med smör/socker smeten.
  6. Tillsätt nöt- och chokladhacket.
  7. Forma degen i 5-6 längder som fördelas på två plåtar.
  8. Platta till längderna lite med fingertopparna.
  9. Grädda i ca 15 minuter på 200 grader.
  10. När längderna är färdiga och fått fin färg så skär dem med vass kniv när de fortfarande är varma.
  11. Låt svalna.