Gräddstuvade linser med dragon, dijon och parmesan

25 m
4

Lyxig, krämig linsstuvning som passar utmärkt till nötkött, kyckling eller som ensamrätt.

Receptet är från programmet Riktiga karlar.

29 september 2016
Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 1 gul lök, finhackad
  • smör, till stekning
  • 0,5 tsk torkad dragon
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • ca 400 g kokta linser (svarta eller gröna)
  • 2 msk bladpersilja, hackad
  • 2 msk parmesanost, riven
  • salt och vitpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Fräs löken i smör så att den mjuknar.
  2. Tillsätt dragon och låt fräsa med någon minut.
  3. Häll i vinäger och låt den koka in.
  4. Tillsätt dijonsenap, grädde och linser och koka upp. Sjud tills stuvningen kokat ihop något.
  5. Rör i persilja och parmesan och smaka av med salt och peppar och eventuellt mer vinäger. Servera stuvningen varm.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept