Gräddkokt grönkål med smör och gräslök

Siri Barje 2016

Gräddkokt grönkål med smör och gräslök

7 ingredienser

ca 10 m

Ett enkelt kålrecept som jag alltid lagar till jul. Alltid. Och till jul så snålar vi inte med fettet. Kom ihåg det!/Siri

Ingredienser

portioner
  • 500 g grönkål
  • 3 msk smör
  • 1 msk vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 kruka gräslök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Repa grönkålen och riv den i mindre bitar. Om du har stjälken kvar, skiva den tunt.
  2. Ta en stor stekpanna, smält smöret och tillsätt grönkålen. Stek på medelhög värme tills grönkålen byter färg till ljusare grönt.
  3. Tillsätt då en skvätt vatten och låt det koka in. Tillsätt sedan all grädde och rör runt.
  4. Koka på medelhög värme i ungefär tre minuter. Om grädden kokar bort, tillsätt lite vatten.
  5. Hacka gräslöken. Salta och peppra kålen. Tillsätt kanske ännu en klick smör.
  6. Häll upp i en vacker skål och strö över gräslöken.