Gräddkokt grönkål med smör och gräslök

ca 10 m
4
Från Nyhetsmorgon

Ett enkelt kålrecept som jag alltid lagar till jul. Alltid. Och till jul så snålar vi inte med fettet. Kom ihåg det!/Siri

20 december 2015
Visa mer
ca 10 m
4

Du behöver

  • 500 g färsk grönkål
  • 3 msk smör
  • 1 svätt vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 litet knippe gräslök
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Repa grönkålen och riv den i mindre bitar. Om du har stjälken kvar, skiva den tunt.
  2. Ta en stor stekpanna, smält smöret och tillsätt grönkålen. Stek på medelhög värme tills grönkålen byter färg till ljusare grönt.
  3. Tillsätt då en skvätt vatten och låt det koka in. Tillsätt sedan all grädde och rör runt.
  4. Koka på medelhög värme i ungefär tre minuter. Om grädden kokar bort, tillsätt lite vatten.
  5. Hacka gräslöken. Salta och peppra kålen. Tillsätt kanske ännu en klick smör.
  6. Häll upp i en vacker skål och strö över gräslöken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept