Gräddig tagliatelle med lax

30 m
4
Gräddig tagliatelle med lax
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 1 fänkålsstånd
  • 10 cm purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • smör att steka i
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 citron, zest och saft
  • salt och peppar
  • 400 g laxfilé
  • 1 rejäl bunt vattenkrasse, eller ruccola
  • 400 g tagliatelle eller annan pasta
  • 8 rädisor, tunt skivade
  • 1 dl parmesan, hyvlad

Gör så här

  1. Skär fänkålen i tunna skivor. Skiva purjolök och finhacka vitlök. Fräs i en klick smör tills det blir mjukt, utan att det tar färg. Häll på grädde och låt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med citronzest, citronsaft, salt och peppar.
  2. Tärna laxen, lägg i såsen och låt få ett uppkok. Dra av från plattan och lägg i vattenkrassen. Spara lite till garnering.
  3. Koka pastan al dente. Vänd försiktigt ner i såsen och vänd runt så all pasta täcks av såsen. Lägg upp pastan på tallrikar, toppa med vattenkrasseblad, skivad rädisa och parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept