Gräddig tagliatelle med lax

30 m
4
Spela video Gräddig tagliatelle med lax
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 1 fänkålsstånd
  • 10 cm purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • smör att steka i
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 citron, zest och saft
  • salt och peppar
  • 400 g laxfilé
  • 1 rejäl bunt vattenkrasse, eller ruccola
  • 400 g tagliatelle eller annan pasta
  • 8 rädisor, tunt skivade
  • 1 dl parmesan, hyvlad

Gör så här

  1. Skär fänkålen i tunna skivor. Skiva purjolök och finhacka vitlök. Fräs i en klick smör tills det blir mjukt, utan att det tar färg. Häll på grädde och låt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med citronzest, citronsaft, salt och peppar.
  2. Tärna laxen, lägg i såsen och låt få ett uppkok. Dra av från plattan och lägg i vattenkrassen. Spara lite till garnering.
  3. Koka pastan al dente. Vänd försiktigt ner i såsen och vänd runt så all pasta täcks av såsen. Lägg upp pastan på tallrikar, toppa med vattenkrasseblad, skivad rädisa och parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept