Gräddig svampsoppa

Gräddig svampsoppa
Foto: TV4

Gräddig svampsoppa

Av: Yade - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 m

Hemligheten till den goda svampsoppan är Koskenlaskija-smältost.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 400 g färska svampar (t ex kantarell, trattkantarell, karl johansvamp, stensopp)
  • 50 g smör
  • 1 gul lök
  • 1 knippe persilja
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl hönsbuljong
  • 250 g koskenlaskija smältost
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär svamparna i bitar och stek dem I kastrullen så länge att vätskan från svamparna avdunstat (ca 5 min)
  2. Tillsätt smör, finhackad persilja och lök. Bryn ca 5 min.
  3. Häll i grädde och hönsbuljong. Koka på låg värme, ca 10 min.
  4. Tillsätt smältosten (Koskenlaskija) och peppar. Smaka av med salt efter eget tycke.