Gräddig filégryta

Gräddig filégryta
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Gräddig filégryta

13 ingredienser

30 m

Lätt- och snabblagad gryta som går hem hos hela familjen. Byt ut köttet mot något annat kött som du gillar bättre, eller det du redan har i frysen. Och variera även med andra grönsaker, om du vill. /Ulrika

409 kcal/portion


Recept ur Nya kickstarter med Ulrika

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskfilé (eller kalvfilé)
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk blandade örter (frysta)
  • 1 röd paprika
  • 100 g gröna oliver utan kärnor
  • färsk oregano, att garnera med

Gör så här

  1. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Strimla rödlöken och finhacka vitlöken.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om i några minuter. Krydda med salt
  3. och peppar. Tillsätt lök och vitlök och stek i ytterligare någon minut under omrörning.
  4. Rör ner vatten, fond, crème fraiche och örter. Låt alltsammans puttra i 10 minuter.
  5. Strimla paprikan och blanda ner i grytan tillsammans med oliverna. Strö över lite oregano och servera direkt.