Mexikansk lasagne med nachos

Mexikansk lasagne med nachos
Foto: Joel Wåreus

Mexikansk lasagne med nachos

Av: Gunilla Lindeberg, Annika Wesslén

Från: Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk, ägg

14 ingredienser

Det finns glutenfria lasagneplattor att köpa, men här har vi i stället valt majschips som ger en extra krydda och har den fördelen att de finns i närmaste kvartersbutik. Helt utan gluten • soja • vete • ägg.

Lasagnen är inte laktosfri men låglaktos.

Ingredienser

portioner

köttfärssås

  • 1 gul lök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 msk rapsolja (eller olivolja)
  • 400 g nötfärs
  • 1 stort förp krossade tomater [500 g]
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano

Vit sås

  • 4 dl låglaktosmjölk
  • 3 msk majsstärkelse
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g majschips utan gluten och soja
  • 1-2 dl ost, riven

Gör så här

Köttfärssås

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs löken i olja i en stekpanna.
  3. Lägg i färsen och finfördela med en trägaffel.
  4. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och kryddor.
  5. Låt såsen puttra på ganska svag värme ca 15 minuter. Smaka av med oregano.

Vit sås

  1. Vispa ihop låglaktosmjölk, majsstärkelse och salt i en kastrull.
  2. Låt koka upp och småkoka ett par minuter.

Lasagne

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ta lite vit sås i botten av en ugnssäker form, varva sedan köttfärssås, vit sås och chips. Spara lite vit sås att toppa med.
  3. Strö över riven ost och gratinera i ca 20 minuter.