Fläskfilé med råstekt potatis

Fläskfilé med råstekt potatis
Foto: Joel Wåreus

Fläskfilén får god smak med äpple och lingon. Råstekt potatis är mycket gott till. Kan göras helt utan: laktos • mjölk • soja • vete • ägg.

* ”Ren Havre” kan användas i den glutenfria kosten efter samråd med läkare eller dietist.

** Läs ingrediensförteckningen så att buljongen inte innehåller något du inte tål.

8 februari 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g fläskfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Sås

  • 3 dl äppelcider
  • 1 dl havregrädde*
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tärning köttbuljong** utan mjölk
  • 1 dl färska eller frysta lingon
  • 2 st äpplen

Till stekning

  • mjölkfritt margarin
  • Serveras gärna med råstekt potatis

Gör så här

  1. Sås
    Vispa ihop cider, ”havregrädde”, majsstärkelse och buljongtärning.
  2. Låt koka upp och sjud några minuter.
  3. Smaka av och blanda i lingon.
  4. Kött
    Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor.
  5. Hetta upp margarin i en stekpanna och stek filéerna några minuter på varje sida.
  6. Äpplen
    Skär äpplena i tärningar och stek upp dem så att de mjuknar lite.
  7. Potatis
    Skär potatis i tunna skivor och stek i lite olja tills de är mjuka och fått lite färg.
  8. En nypa salt och lite nymalen peppar på.
  9. Servera fläskfilén med äppelbitar, råstekt potatis och sås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept