Gösfilé med sås av gröna linser

Gösfilé med sås av gröna linser
Foto: TV4

Gösfilé är allra läckrast tillagad med skinnet kvar. Smör och grädde passar bra till den annars så magra fisken.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g gösfilé med skinnet kvar
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk smör

Sås:

  • 1 dl kokta belugalinser
  • 1 dl fiskfond
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk finskuren gräslök

Till dekoration:

  • stekta lökringar
  • friterade sallatsblad

Gör så här

  1. Sås: Koka upp fiskfond och grädde och koka i 2 minuter. Tillsätt linserna och gräslöken.
  2. Krydda gösen med salt och peppar och stek den i smör 2-3 minuter på varje sida. Börja med skinnsidan och vänd sedan.
  3. Skeda upp såsen på fyra varma tallrikar, lägg på gösen och dekorera. Gott till är hemlagat mos eller kokt färskpotatis och kokta grönsaker som sockerärt, haricots verts eller broccoli.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept