Gös i vitvinsås

koket.se
Gös i vitvinsås
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Gös i vitvinsås

12 ingredienser

35 m

Smörstekt gös med vitvinssås, kantareller och forellrom. Lyxigt och gott!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar gös (á 150 g)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 1 kvist timjan
  • salt
  • smör

Servering

  • 300 g kantareller
  • 50 g forellrom
  • 1 kruka dragon, plockade blad
  • potatis, kokt

Gör så här

  1. Vänd fisken i lite mjöl och stek försiktigt i smör i stekpanna.
  2. Tillsätt hackad lök och vitt vin och låt koka in.
  3. Tillsätt grädden och låt koka upp.
  4. Lyft upp fisken på tallrik och koka ihop såsen i stekpannan.
  5. Lägg tillbaks gösen och låt den bli varm, toppa med kantareller, forellrom och dragon. Servera med kokt potatis.