Tunn oxfilé i vitlök och persiljesås

Tunn oxfilé i vitlök och persiljesås
Foto: TV4
1h
4

Du behöver

Aubergineröra

  • 2 stora auberginer
  • 2 stora röda paprikor
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • Vitlök, efter smak

Avokadosallad

  • körsbärstomater
  • 2 st avokado
  • Romansallad, ett huvud
  • 0,5 st gurka
  • en näve Ruccola
  • olivolja
  • salt

Oxfilé

  • 800 g oxfilé, tunt skuren
  • 2 dl olivolja
  • 4 st vitlöksklyftor
  • Persilja, en kruka färsk
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Aubergineröra
    Värm ugnen till 225 grader.
  2. Lägg den snittade auberginen och den grovt skurna paprikan i en oljad, djup ugnsplåt högst upp i ugnen tills auberginen är mjuk.
  3. Mixa ihop med vitlöken.
  4. Salta och peppra.
  5. Avokadosallad
    Hacka ingredienserna i önskad storlek och blanda.
  6. Oxfilé
    Marinera oxfilén i olivolja, skivad vitlök och persilja i minst 2 timmar.
  7. Stek tills filéerna har fått färg och servera med tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept