Tunn oxfilé i vitlök och persiljesås

Tunn oxfilé i vitlök och persiljesås
Foto: TV4

Tunn oxfilé i vitlök och persiljesås

Av: Görel Crona

Från: Klockan nio hos stjärnorna

18 ingredienser

1h

Rätten serveras med aubergineröra och avokadosallad

Vintips
Bouchard Aîne & Fils Pinot Noir, art nr 82531

Görel bjöd även på

Pilgrimsmussla med serranoskinka

Spansk ostkaka

Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna.

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Aubergineröra

  • 2 aubergines
  • 2 röda paprikor
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • vitlök (efter smak)

Avokadosallad

  • körsbärstomater
  • 2 avokador
  • romansallad, ett huvud
  • 0,5 gurka
  • en näve Ruccola
  • olivolja
  • salt

Oxfilé

  • 800 g oxfilé, tunt skuren
  • 2 dl olivolja
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 kruka färsk persilja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

Aubergineröra

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Lägg den snittade auberginen och den grovt skurna paprikan i en oljad, djup ugnsplåt högst upp i ugnen tills auberginen är mjuk.
  3. Mixa ihop med vitlöken.
  4. Salta och peppra.

Avokadosallad

  1. Hacka ingredienserna i önskad storlek och blanda.

Oxfilé

  1. Marinera oxfilén i olivolja, skivad vitlök och persilja i minst 2 timmar.
  2. Stek tills filéerna har fått färg och servera med tillbehören.