Pilgrimsmussla med serranoskinka

30 min
4
Pilgrimsmussla med serranoskinka
Foto: Tv4

Serveras med en grön mojo.

Gör mojosåsen en dag före den serveras.
Servera gärna rätten tilsammans med ett ostrån eller tunt rostat bröd.

Vintips
Santa Carolina Semillion art nr 6666

Görel bjöd även på

Ginger Smash
Tunn oxfilé i vitlök och persiljesås


Spansk ostkaka



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

24 maj 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Musslor

  • 8 stora pilgrimsmusslor
  • smör
  • Svartpeppar, efter smak
  • Salt, efter smak
  • 8 st serranoskinka, tunna skivor

Mojo

  • 4 st vitlöksklyftor
  • En halv kruka färsk koriander
  • Salt, efter smak
  • 0,5 dl olivolja
  • Vitvinsvinäger, efter smak
  • 1 tsk kummin

Gör så här

  1. Mojo
    Krossa 4 hela vitlöksklyftor i en mortel.
  2. Tillsätt färsk koriander och stöt tillsammans med vitlöken.
  3. Häll i 1 tsk kummin och stöt i morteln.
  4. Rör ner en halv dl olivolja.
  5. Blanda i morteln tills såsen blir krämig.
  6. Häll över i en skål och salta efter smak.
  7. Häll i vitvinsvinäger.
  8. Låt stå under lock i rumstemperatur i cirka ett dygn.
  9. Pilgrimsmusslor
    Smält rejält med smör i stekpannan.
  10. Lägg i pilgrimsmusslorna.
  11. Salta och peppra försiktigt. Låt musslorna bara bli svagt gyllengula och vänd sida.
  12. Salta och peppra lite försiktigt igen.
  13. Lägg pilgrimsmusslorna på fatet, häll över mojo, garnera med 2 tunna skivor serranoskinka och ett ostrån eller tunt rostat bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept