Mossbys franska gryta

Mossbys franska gryta
Foto: TV4

Mossbys franska gryta

Av: Göran Bergman

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
Rödvin Beaujolais Gulasch

Ingredienser

portioner
  • 2 kg fransyska
  • 200 g rökt fläsk
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 2 gula lökar
  • 0,5 kg champinjoner
  • 24 lökar (små)
  • 1 apelsin
  • 2 lagerblad
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk oxfond
  • timjan
  • 3 msk tomatpuré
  • franskt rödvin
  • potatis

Gör så här

  1. Skär bacon i strimlor och behåll svålen hel.
  2. Skär köttet i ca. 3 cm stora bitar och pudra dem med mjöl.
  3. Bryn långsam i smör och flytta över till en gryta.
  4. Hel det röda vinet ca, en flaska plus lagerblad. Brässera i ca 90 min.
  5. Efter 60 min hel i morötter, purjolök, champinjoner, apelsin skal , tomat pure, oxfond, timjan och pressad de vitlök. Salta och häll ner svartpeppar. Sist lägg i dem små lökarna. Serverad med kokt potatis. Servera med franskt lantbröd.