Kiviks tarte

Kiviks tarte
Foto: TV4

Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck
Vitt vin, Vin Santo Summer White.


Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 oktober 2009
Visa mer

Du behöver

  • 6 st matäpplen
  • 100 g smör
  • 100 g socker
  • 1 nypa vaniljsocker

Mördeg

  • 1,5 dl mjöl
  • 70 g smör
  • 2 msk socker
  • 1 st ägg
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Mördeg: Rör samman ingredienserna och arbeta ihop till en slät deg.
  2. Skala äpplena och kärna ut. Skär äpplena i 3 mm tunna skivor. Smält smöret. Häll i hälften av smöret i formen. Strö över hälften av sockret. Lägg äpplena över sockret och smöret. Häll över restan av smöret och sockret. Lägg över de sista äpplena. In i ugnen i 15 min.
  3. Kavla ut mördegen och lägg över äpplena. In i ugnen i 30 min. Ta ut och vänd på kakan, mördegen ska vara underst. Strö över socker och använd en brännare för att få en karamelliserad yta. Serveras med grädde eller crème fraiche beroende på smak.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept