Sparris Bismarck med parmaflarn

Sparris Bismarck med parmaflarn
Foto: TV4

Sparris Bismarck med parmaflarn och rostade pinjenötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


5 september 2012
Visa mer

Du behöver

  • 24 st stjälkar sparris
  • 4 st ägg
  • 4 skivor parmaskinka
  • 6 msk smör
  • Parmesanost
  • Pinjenötter
  • 1 msk salt
  • 1 tsk socker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Koka upp 1 liter vatten med socker och salt, skär av nedre delen av sparrisen om den är hård och träig.
  3. Koka sparrisen i vattnet i 5-10 minuter beroende på tjocklek (den skall ha ett tydligt tuggmotstånd).
  4. Stek äggen i lite smör i en stekpanna under tiden, låt gulan vara lite "rinnig".
  5. Lägg parmaskinkan på bakplåtspapper, på galler eller plåt, mitt i ugnen och rosta i ungefär åtta minuter.
  6. Smält smöret i en liten kastrull.
  7. Rosta pinjenötterna snabbt i en het, torr panna.
  8. Servera sparrisen med stekt ägg, häll lite smält smör över anrättningen, lägg parmaskinkan på toppen, riv slutligen över parmesanost och svartpeppar från kvarn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept