Gömda persikor

Gömda persikor
Foto: TV4

Den godaste fruktpajen som finns är fortfarande den som Nora Ephron bakar i sin bok “Vägen från mannens hjärta “ Hon gör sin paj på persika, men man kan göra den på nektarin eller plommon. Eller blanda alla tre sorterna!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3,25 dl mjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 115 g smör
  • 2 msk crème fraîche
  • Fyllning:
  • 3-4 st persikor eller 4-5 nektariner/plommon
  • 3 st äggulor
  • 2 dl socker
  • 2 msk mjöl
  • 0,25 dl crème fraîche

Gör så här

  1. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den en sekund i matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll.
  2. Tumma ut degen i pajformen och ställ formen kallt en stund. Värm ugnen till 225 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  3. Skär under tiden frukten i tunna skivor. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Vispa eller kör i mixer ihop resten av ingredienserna till en slät sås.
  4. Lägg fruktbitarna i ett vackert mönster i pajformen och slå smeten över.
  5. Grädda pajen i 35 minuter, täckt med metallfolie. Grädda sedan ytterligare 10 minuter utan folie. Servera pajen ljummen med glass eller lättvispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept