Godaste chokladkakan

Godaste chokladkakan
Foto: TV4

En ljuvlig kaka, med smak som påminner om schwarzwaldtårta. Använd gärna fin mörk choklad. Låt vattenbadet knappt sjuda när du smälter choklad, annars blir den gärna grynig.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 3 ägg, delade
  • 1 dl strösocker
  • 60 g smör
  • 100 g choklad
  • 1 dl mald sötmandel
  • 3 msk potatismjöl

Fyllning och glasyr:

  • 1 burk aprikoser
  • 100 g choklad
  • 1 dl Chokladströssel
  • smör + ströbröd till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Vispa äggulor och socker vitt. Smält smör och choklad över knappt sjudande vattenbad. Rör ner choklad, mandel och potatismjöl. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem.
  2. Slå smeten i smord och bröad kakform. Grädda klart mitt i ugnen 25-30 minuter. Dela kakan när den svalnat.
  3. Mixa de avrunna aprikoserna och bred dem på ena halvan. Täck med den andra. Smält chokladen till glasyren i vattenbad. Bred den över och strö på strössel.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept