Matmuffins

1 min
Matmuffins
Foto: Stefan Malm/TV4
1 min

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl olja
  • 1,5 dl yoghurt/filmjölk

Fyllning

  • 100 g fetaost
  • 0,5 dl soltorkad tomat, hackad
  • basilika
  • 1 dl ost, riven
  • 50 g skinka, strimlad

Gör så här

  1. Matmuffins: Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Ställ ut muffinsformar på en plåt (gärna en muffinsplåt med hål, det förhindrar smeten att rinna ut). Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
  3. Tillsätt olja, ägg, yoghurt och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Fördela degen i formarna. Fyll upp till ca ¾ av formarna.
  5. Tryck i fyllning i varje muffins. Variant 1: Strimlad skinka och riven ost. Variant 2: Fetaost, soltorkad tomat och basilika.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Om du vill, dekorera med soltorkad tomat och basilika.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept