Goda köttpajen

Goda köttpajen
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Goda köttpajen

9 ingredienser

Ta vara på resterna av söndagssteken och den goda såsen. Lite grönsaker kan också hänga med. Över det hela ett lock av pajdeg. En billig och god middag.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 50 g margarin
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg, uppvispat till pensling

Fyllning:

  • 1 förp champinjon, à 400g
  • 1 paprika, grön eller röd
  • 200-300 g köttrester
  • ca 3 dl steksås

Till servering:

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Nyp ihop smör, salt och mjöl tills allt fett är inarbetat. Tillsätt 1 msk av det uppvispade ägget, arbeta ihop till en deg som får vila kallt minst 30 min.
  2. Låt svampen rinna av, bryn den lätt med den tärnade paprikan (späd eventuellt med svampspadet).
  3. Tärna köttet fint och blanda med såsen, svamp och paprika, smaka av. Slå fyllningen i ugnsform med hög kant.
  4. Kavla ut degen till ett lock och lägg över. Pensla locket med ägg. Grädda ca 20 min i ugnen. Servera med sallad.