Gnocchi vedure

Gnocchi vedure
Foto: TV4

En matig sallad som passar utmärkt att servera till grillat kött eller fisk. Detta är både sallad och grönsaker i ett. Kan det bli bättre?

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g potatisgnocchi
  • 250 g broccoli
  • 100 g sockerärter
  • 250 g blomkål
  • 2 stjälkar selleri
  • 60 g parmesanost, riven
  • 50 g smör
  • gourmetsalt och peppar

Gör så här

  1. Koka gnocchin i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet. Bryt blomkål och broccoli i buketter. Ansa sockerärterna och skär sellerin i mindre bitar.
  2. Koka broccolin och blomkålsbuketterna i saltat vatten i ca 5 minuter. Lägg i sockerärter och selleri när det återstår 2 minuter av koktiden. Häll av grönsakerna i ett durkslag och lägg i smöret, låt det smälta ner. Lägg upp det på ett fat tillsammans med gnocchin.
  3. Vrid några varv med svartpepparkvarnen och smula över gourmetsalt. Strö rikligt med parmesanost över.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept