Gnocchi med viltragu

koket.se
Gnocchi med viltragu
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Gnocchi med viltragu

13 ingredienser

1,5 h

Mustig ragu på viltkött, vitt vin och svamp. Serveras med nykokt gnocchi och hackad persilja.

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 msk olivolja
  • 700 g fryst viltkött, tinat och skuret i kuber (t ex hjort eller rådjur)
  • 25 g smör
  • 1 gul lök, fint skivad
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 msk grovkornig senap
  • 300 ml vitt vin
  • 250 g svamp, delad på hälften
  • 2 dl crème fraîche (eller grädde)
  • 1 kg färsk gnocchi
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • färsk bladpersilja, hackad, till garnering

Gör så här

  1. Placera en stor stekpanna med höga kanter på medelhög till hög värme och tillsätt 1 msk av oljan. Bryn köttet i omgångar tills det har en bra färg på alla sidor, se till att steka i omgångar så allt kött har en fin yta. Låt sedan köttet vila på sidan.
  2. Tillsätt smör och lite olja i pannan och tillsätt löken och stek i 6-8 minuter tills den mjuknat och blivit gyllene.
  3. Blanda ner köttet i pannan tillsammans med paprika och senap, häll sedan i vinet och låt koka upp. Krydda med salt och peppar, sedan minska värmen till medel, täck med lock och koka mycket försiktigt i en timme och 15 minuter. Då och då, ta bort locket och ge blandningen en snabb omrörning så det inte har fastnat på botten.
  4. När ragun bara har cirka 10-15 minuter kvar, tillsätt svamp och crème fraiche eller grädde och låt sjuda försiktigt i ca 10 minuter tills svampen är mjuk. Kontrollera kryddningen och tillsätt lite extra salt och peppar om det behövs.
  5. Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen och vänd ner i ragun innan servering. Garnera med hackad persilja.