Gnocchi med viltragu

1,5 h
4
Gnocchi med viltragu
Foto: TV4
Från Mitt kök

Mustig ragu på viltkött, vitt vin och svamp. Serveras med nykokt gnocchi och hackad persilja.

10 oktober 2015
Visa mer
1,5 h
4

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 700 g fryst viltkött (t ex hjort eller rådjur), tinat och skuret i kuber
  • 25 g smör
  • 1 stor lök, fint skivad
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 msk grovkornig senap
  • 300 ml vitt vin
  • 250 g valfri svamp, delad på hälften
  • 2 dl crème fraiche eller grädde
  • 1 kg färsk gnocchi
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • hackad färsk bladpersilja, till garnering

Gör så här

  1. Placera en stor stekpanna med höga kanter på medelhög till hög värme och tillsätt 1 msk av oljan. Bryn köttet i omgångar tills det har en bra färg på alla sidor, se till att steka i omgångar så allt kött har en fin yta. Låt sedan köttet vila på sidan.
  2. Tillsätt smör och lite olja i pannan och tillsätt löken och stek i 6-8 minuter tills den mjuknat och blivit gyllene.
  3. Blanda ner köttet i pannan tillsammans med paprika och senap, häll sedan i vinet och låt koka upp. Krydda med salt och peppar, sedan minska värmen till medel, täck med lock och koka mycket försiktigt i en timme och 15 minuter. Då och då, ta bort locket och ge blandningen en snabb omrörning så det inte har fastnat på botten.
  4. När ragun bara har cirka 10-15 minuter kvar, tillsätt svamp och crème fraiche eller grädde och låt sjuda försiktigt i ca 10 minuter tills svampen är mjuk. Kontrollera kryddningen och tillsätt lite extra salt och peppar om det behövs.
  5. Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen och vänd ner i ragun innan servering. Garnera med hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept