700 g fryst viltkött, tinat och skuret i kuber (t ex hjort eller rådjur)
25 g smör
1 gul lök, fint skivad
1 tsk rökt paprikapulver
1 msk grovkornig senap
300 ml vitt vin
250 g svamp, delad på hälften
2 dl crème fraîche (eller grädde)
1 kg färsk gnocchi
salt
svartpeppar, nymalen
färsk bladpersilja, hackad, till garnering
Gör så här
Placera en stor stekpanna med höga kanter på medelhög till hög värme och tillsätt 1 msk av oljan. Bryn köttet i omgångar tills det har en bra färg på alla sidor, se till att steka i omgångar så allt kött har en fin yta. Låt sedan köttet vila på sidan.
Tillsätt smör och lite olja i pannan och tillsätt löken och stek i 6-8 minuter tills den mjuknat och blivit gyllene.
Blanda ner köttet i pannan tillsammans med paprika och senap, häll sedan i vinet och låt koka upp. Krydda med salt och peppar, sedan minska värmen till medel, täck med lock och koka mycket försiktigt i en timme och 15 minuter. Då och då, ta bort locket och ge blandningen en snabb omrörning så det inte har fastnat på botten.
När ragun bara har cirka 10-15 minuter kvar, tillsätt svamp och crème fraiche eller grädde och låt sjuda försiktigt i ca 10 minuter tills svampen är mjuk. Kontrollera kryddningen och tillsätt lite extra salt och peppar om det behövs.
Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen och vänd ner i ragun innan servering. Garnera med hackad persilja.