Gnocchi med stekt broccoli

koket.se
Gnocchi med stekt broccoli
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Gnocchi med stekt broccoli

18 ingredienser

ca 20 m

Härlig vegetarisk gnocchirätt med broccoli och en krämig ostsås med parmesan och citonzest.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 250 g broccoli (fryst upptinad eller färsk sköljd)
  • ca 4 msk olivolja
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 20 g smör
  • 2 msk idealmjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1-1,5 tsk torkad mynta
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 äggula
  • 1-1,5 dl parmesanost, färskriven
  • 800 g färsk potatisgnocchi
  • citron, skalet, rivet till servering
  • persilja, hackad, till servering

Gör så här

  1. Dela broccolin i små, små buketter.
  2. Hetta upp rikligt med olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt broccoli, lök, salt och peppar och låt alltsammans fräsa i ca 5-8 minuter, tills broccolin mjuknat något men fortfarande har tuggmotstånd. Rör försiktigt om så att broccolibuketterna behålls hela.
  3. Smält smöret i en kastrull, gärna med beläggning. Rör i mjölet, blanda noga och späd sedan med mjölken. Tillsätt mynta, salt, peppar och citronskal och låt såsen småkoka i ca 5 minuter.
  4. Ställ åt sidan och rör snabbt i äggulan och parmesanosten. För att få en krämig konsistens, späd med lite mjök om det behövs. Smaka av med mynta och citronskal.
  5. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i gnocchin och koka den enligt anvisningen på förpackningen (när gnocchin flyter upp efter någon minut är den färdig).
  6. Låt gnocchin rinna av i ett durkslag och blanda ner den i stekpannan med broccolin, fräs alltsammans på god värme i 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Ringla lite ostkräm över portionerna, strö över citronzest och persilja, servera genast.