Gnocchi med linser och tomat i parmesanolja

Gnocchi med linser och tomat i parmesanolja
Foto: TV4

En helt vegetarisk sallad, god som ensamrätt med en bit vitt bröd eller som tillbehör till grillat. Gör oljan dagen före och låt den stå och dra i kylskåpet. Torkade linser behöver ligga i blöt över natten, så gör det samtidigt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 dl gnocchi
  • 3 dl gröna linser
  • 1 gul lök
  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g parmesanost
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 knippa bladpersilja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Riv parmesanosten fint. Blanda samman vinäger och olivolja. Skala och hacka vitlöken fint. Rör ner vitlök och parmesan i olja- och vinägerblandningen. Ställ kallt och låt dra över natten. Lägg linserna i blöt.
  2. Koka linserna i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Det tar ungefär 20 minuter. Häll i ett durkslag och spola i kallt vatten. Skala och hacka löken. Tärna tomaten fint. Hacka persiljan. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll i ett durkslag och spola i kallt vatten.
  3. Blanda pasta, linser, lök och tomat med parmesanoljan. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept