Glutenfria scones

30 m
2 scones
Glutenfria scones
Foto: Magnus Fond
Från Nyhetsmorgon

Härliga, gula glutenfria scones, perfekta att snabbt slänga ihop till helgfrukosten. Lyx!

Recepten är anpassade till FODMAP för dig med IBS

Tips! Gör din egen hallonsylt! Mosa 3 dl hallon och blanda med 4 msk chiafrön och lite vatten. Söta med vaniljsocker. Häll upp i en burk och förvara i kylen.

2 september 2015
Visa mer
30 m
2 scones

Du behöver

  • 2 dl rismjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk pofiber
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 krm salt
  • 2 msk strösocker
  • 50 g smör
  • 2,5 dl laktosfri yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smöret i mindre bitar samt yoghurt och arbeta ihop till en deg.
  3. Forma två runda kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Mjöla en kniv och skåra varje kaka i fyra delar.
  4. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept