I samarbete med Kung Markatta

Glutenfria minipizzor med mozzarella, pesto och kapris

30 m
12 minipizzor
Kung Markatta Glutenfri minipizza
Foto: Johannes Wätterbäck
30 m
12 minipizzor

Du behöver

Pizzasås

  • 1 burk Kung Markatta Krossade tomater
  • 1 tsk Kung Markatta grönsaksbuljong
  • 2 msk vitt vin (kan uteslutas)
  • 1-2 tsk Kung Markatta ramslöksolja
  • 0,5-1 tsk torkad oregano

Pizzadeg

  • 4 ägg
  • 3 dl Kung Markatta Mandelmjöl
  • 4 tsk psylliumhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • en nypa salt

Toppingar

  • 1-2 dl mozzarellaost, riven
  • parmesan, riven
  • Kung Markatta basilikapesto
  • Kung Markatta kapris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Stavmixa de krossade tomaterna och tillsätt oregano, ramslöksolja, vin och buljong. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt reducera medan du gör pizzabottnarna.
  2. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar.
  3. Vispa äggen hårt så att de blir till ett skum. Blanda mandelmjöl, bakpulver, salt och psylliumhusk och rör ner i äggskummet. Blanda ingredienserna ordentligt och låt smeten stå och svälla i 5 min.
  4. Klicka ut sex pizzabottnar på varje ugnsplåt och förgrädda i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter, grädda en plåt i taget.
  5. Bre tomatsås på de förgräddade bottnarna och lägg därefter på önskad fyllning, riven ost och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta