Glutenfri tacopaj

Glutenfri tacopaj
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Glutenfri tacopaj

26 ingredienser

40 m

Klassisk tacopaj i glutenfritt pajskal! Pajskalet är gjort på bovetemjöl och teffmjöl.

Ingredienser

portioner4 - 6

Pajskal

  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 2,5 dl teffmjöl
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 3 msk vatten, kallt
  • 0,75 tsk salt

Tacokryddmix

  • 5 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk farinsocker
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk kakao
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen koriander

Fyllning

  • 1 gul lök
  • 500 g nötfärs (svensk ekologisk)
  • 20 g smör, till stekning
  • 1 förp tacokryddmix
  • 1 dl vatten
  • 2 tomater
  • 0,5 dl stark feferoni, hackade
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 dl ost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Knåda ihop alla ingredienser till pajskalet till en deg. Tryck ut degen i en springform och förgrädda skalet i 5 minuter.
  2. Blanda samman alla kryddor till kryddmixen.
  3. Skala och hacka löken. Stek köttfärs och lök i en stekpanna med smöret. Tillsätt tacokryddmixen, häll på 1 dl vatten och låt det koka in i köttfärsen.
  4. Hacka tomaterna och blanda med fefferoni.
  5. Häll köttfärsen i pajskalet och fördela tomaterna ovanpå.
  6. Blanda crème fraiche och majonnäs. Pressa ner vitlöken och rör ner 1 dl riven ost. Bre ut blandningen ovan på tomaterna. Strö över resterande ost och grädda pajen i 20 minuter.
  7. Servera med strimlad isbergssallad.