Glutenfri panzanella med kikärtspanerad aubergine och buffelmozzarella

ca 30 m
6
ca 30 m
6

Du behöver

  • 0,5 aubergine (ca 100 g), tärnad 1x1cm
  • 1 msk maizena
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 6 st svenska söta tomater, tärnade
  • 1 stjälk stjälkselleri (100 g), fint skivad
  • 1 st röd paprika, tärnad
  • 0,33 gurka (100 g), skalad och skivad
  • 1 hackad gul lök
  • 1 dl blötlagada och kokta kikärtor
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,25 dl vitvinsvinäger
  • olja till fritering
  • 10 g riven färsk basilika
  • ca 125 g buffelmozzarella
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda kikärtsmjöl och vatten till en frityrsmet.
  2. Pudra auberginetärningarna med maizena och vänd ner i smeten.
  3. Sätt på frityroljan och värm till 180 grader. Plocka upp auberginetärningarna med en gaffel och fritera tills de är gyllenbruna.
  4. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av .
  5. Lägg kikärtor, aubergine och övriga grönsaker i en skål. Dressa med olivolja och vinäger, salta och peppra.
  6. Riv sedan ner basilikan i salladen och blanda väl.
  7. Häll upp på ett fat och lägg mozzarellan i mitten. Dela osten vid servering så alla får en varsin bit.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept