Glutenfri panpizza med salami och fläskfärs

Glutenfri panpizza med salami och fläskfärs
Foto: TV4

Här ett alternativ för glutenallergiker att baka sin egen pizza.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 4,5 dl vatten
  • 1 dl olja
  • 750 g Finax mjölmix (röd)
  • Tomatsås:
  • 4 dl passerade tomater
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 krm socker
  • Fyllning:
  • 4 dl riven ost
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 grön paprika
  • 100 g salami i tunna skivor
  • 100 g fläskfärs
  • 0,5 dl svarta oliver

Gör så här

  1. Smula sönder jästen, värm vattnet och lös jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt. Rör ner mixen och blanda ihop. Låt degen jäsa ca 30 minuter.
  2. Häll passerade tomater, tomatpuré, salt, peppar och socker i en kastrull. Ge röran ett uppkok och låt sedan puttra på svag värme i 2 minuter. Ställ åt sidan. Skiva champinjonerna och lägg i kall stekpanna. Sätt p värmen och låt pannan bli varm. Låt champinjonerna svettas ut det mesta av vattnet i pannan under omrörning. Skär paprikan i tunna strimlor och skiva de svarta oliverna.
  3. Värm ugnen till 225°. Ta matolja på händerna och forma den kladdiga degen till 4 pizzabottnar på bakplåtspapper. Bre på av tomatsåsen och strö över riven ost. Lägg på salami, champinjoner, paprika och strö över fläskfärsen. Grädda i ca 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept