Glutenfri nötmarängdröm med grädde och jordgubbar

Glutenfri nötmarängdröm med grädde och jordgubbar
Foto: TV4
Moa Arvidsson
Moa Arvidsson

Glutenfri nötmarängdröm med grädde och jordgubbar

Av: Moa Arvidsson

Från: Hela Sverige bakar

8 ingredienser

45 m

Marängbakelse med hasselnötter, vispad grädde och jordgubbar.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner6 - 8 bakelser

Nötmarängbotten

  • 85 g strösocker [1 dl]
  • 125 g äggvita [4 st]
  • 70 g hasselnötsmjöl [1,5 dl]
  • 35 g majsstärkelse [0,5 dl]
  • 85 g strösocker [1 dl]
  • rosa färgpasta

Garnering

  • 150 g vispgrädde [1,5 dl]
  • 12 färska jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper.
  2. Vispa socker och äggvitor till ett fluffigt, fast skum (gärna i en köksassistent). Blanda ihop hasselnötsmjöl, socker och maizena i en bunke. Häll blandningen i marängen, lite i taget och vänd ner. Tillsätt en liten klick med rosa färgpasta och blanda till en slät smet.
  3. Häll ut smeten på plåten och bred ut nötmarängsmeten till ett tunt lager. Grädda i 12-15 minuter. Ta ut nötmarängen och låt svalna något innan du vänder marängen upp och ner på ett annat bakplåtspapper. Ta försiktigt bort det översta bakplåtspappret och stansa ut botten med hjälp av dessertringar. Låt marängen svalna helt.
  4. Skiva jordgubbarna och vispa grädden fluffigt. Häll grädden i en spritspåse.
  5. Spritsa ett lager grädde på en nötmarängbotten och lägg på två skivor jordgubbar. Lägg på en nötmarängbotten över jordgubbarna, så det blir som två våningar. Spritsa ett lager grädde på toppen av nötmarängbotten och garnera med skivade jordgubbar.