Glutenfri limpa med nyponskalsmjöl

johan hedberg

Glutenfri limpa med nyponskalsmjöl

17 ingredienser

1 h 30 m

Limpa med nyponskalsmjöl och andra glutenfria mjöl.

Ingredienser

portioner limpa
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl nyponskalsmjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 0,5 dl rismjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 0,5 dl linfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 msk chiafrön
  • 1,5 tsk salt
  • 1 dl russin
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 5 dl fil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Häll alla torra ingredienser i en skål. Rör om så allt blandas.
  3. Tillsätt sirap och filmjölk. Rör till en slät smet.
  4. Ha i russinen och rör om tills allt blandats.
  5. Klä en limpform med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen 70-80 minuter. Testa med en sticka - den ska komma upp torr - eller mät temperaturen i mitten. 96 grader och brödet är klart.