Glutenfri kavring

ca 1 h
1 limpa
Glutenfri kavring
Foto: Magnus Fond
Från Nyhetsmorgon

Det här brödet har en mustig smak av anis och fänkål och smakar precis som en kavring ska! Fungerar lika bra till jul som till midsommar. /Sofia

Recepten är anpassade till FODMAP för dig med IBS

Tips! Ta med en skiva fryst kavring i väskan. Perfekt efter träningen eller till lunchen på stan.

2 september 2015
Visa mer
ca 1 h
1 limpa

Du behöver

  • 5 dl laktosfri filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl Fibrex
  • 3 dl rismjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl teffmjöl
  • 1 dl havremjöl
  • 0,5 msk malen fänkål
  • 0,5 msk malen anis
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • smör, till form och pensling

Gör så här

  1. Satt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop filmjölk och sirap. Blanda ner övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord brödform (1,5 liter). Jämna till ytan med händerna doppade i vatten.
  4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 60 minuter.
  5. Pensla brödet med smält smör och stjälp upp på galler direkt. Lat svalna under bakduk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept