Glutenfri kantarellpaj

Glutenfri kantarellpaj
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Glutenfri kantarellpaj

18 ingredienser

50 m

Krämig kantarellpaj med vitlök och västerbottenost med glutenfritt pajskal. En riktig sensommar- och höstfavorit!

Ingredienser

portioner4 - 6

Pajskal

  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 2,5 dl teffmjöl
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 3 msk vatten, kallt
  • 0,75 tsk salt

Fyllning

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 800 g kantareller
  • 50 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl grädde
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Knåda ihop alla ingredienser till pajskalet till en deg. Tryck ut degen i en springform och förgrädda skalet i 5 minuter.
  2. Vrid ner ugnen till 175 grader.
  3. Hacka löken och vitlöken. Stek lök, vit lök och kantareller i smör tills kantarellerna får lite yta. Det är bra att göra detta i omgångar.
  4. Lägg löken och kantarellerna i pajskalet.
  5. Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde, västerbottenost, salt, svartpeppar och vitpeppar. Häll det över kantarellerna och grädda pajen i 35 minuter.