Gluten- och sockerfri moussetårta

Gluten- och sockerfri moussetårta
Foto: Tea Malmegård

Mandelbotten som toppas med jordgubbsmousse och jordnötsmousse. Dekorera med ladyfingers och färska jordgubbar. Tårtan är både glutenfri och sockerfri.

26 maj 2016
Visa mer

Du behöver

Botten

  • 180 g mandelsmör
  • 50 g mandelmjöl
  • 3 dl ekologiska dadlar
  • 1 msk steviasocker
  • 100 ml ekologisk kokosolja, smält
  • 1 nypa flingsalt
  • 50 g rostad kokos

Jordgubbsmousse

  • 5 ekologiska dadlar
  • 80 ml ekologisk kokosolja, smält
  • 0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 5 mogna ekologiska jordgubbar
  • 200 g färskost
  • 250 g mascarpone
  • 1 msk steviasocker

Ladyfingers

  • 140 g äggvita
  • 1 nypa salt
  • 60 g björksocker
  • 120 g mandelmjöl
  • 25 g maizena
  • 5 g steviasocker

Jordnötsmousse

  • 60 g osötat slätt jordnötssmör
  • 200 g grädde
  • 10 g stevia
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Dekoration

  • jordgubbar
  • ätbart guld

Gör så här

  1. Botten
    Mixa allt utom kokosen i en matberedare. Vänd i kokosen på slutet och fyll i en springform eller silikonform.
  2. Jordgubbsmousse
    Mixa ihop dadlar, kokosolja och vanilj.
  3. Tillsätt jordgubbarna, sedan resterande ingredienser i ordning tills du har en slät smet. Fyll ovanpå mandelbotten.
  4. Ladyfingers
    Vispa ihop äggvita, salt och björksocker till ett hårt skum. Sikta ihop mandelmjöl, maizena och steviasocker och vänd i marängen. Spritsa små korvar på en plåt med bakplåtspapper och baka på 190 grader i cirka 10 minuter.
  5. Jordnötsmousse
    Vispa ihop för hand eller med elvisp. Klart!
  6. Montera tårtan och toppa med färska jordgubbar och ätbart guld.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept