Gluten- och laktosfri banankaka

1 h
1 långpanna
1 h
1 långpanna

Du behöver

Banankaka

  • 800 g mogna bananer, skalade
  • 400 g hela ägg
  • 100 g kokosolja
  • 300 g mandelmjöl
  • 5 g psylliumhusk
  • 10 g bikarbonat
  • 6 g bakpulver
  • kokosolja, till formen

Rippling

  • 70 g kokosolja
  • 15 g malen kanel
  • 130 g choklad 100 %
  • 100 g ekologisk apelsinblomshonung

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 grader. Smörj en långpanna med kokosolja (det är en fördel att lägga bakplåtspapper i botten).
  2. Blanda ihop banan, ägg, kokosolja och mandelmjöl i en matberedare. Blanda väl. Tillsätt sedan psylliumhusk, bikarbonat, bakpulver och mixa ihop det.
  3. Smält chokladen över vattenbad. Blanda ihop de andra ingredienserna till ripplingen och vänd ner chokladen.
  4. Häll banansmeten i långpannan och rippla chokladsmeten i oregelbundna former i den. Använd änden på en träslev och rör i runt så att du får ett mönster.
  5. Grädda i 20 min i 150 grader. Höj sedan värmen till 160 grader och grädda i ytterligare 15 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept