Glöggpäron

Glöggpäron
Foto: TV4
Jul

Svartvinbärssaft och glöggkryddor ger päronen en fin smak. Servera päronen kalla med lättvispad, nästan rinnande grädde.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 stora päron
  • 2 dl ospädd svart vinbärssaft
  • 6 dl vatten
  • 2 bitar hel kanel
  • 2 tsk malda kryddnejlikor
  • 2 krm kardemummakärnor
  • 1 bit pomeransskal
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Skala päronen, låt skaftet vara kvar.
  2. Koka upp saft, vatten och kryddor i en låg kastrull 5 minuter.
  3. Lägg i de skalade päronen och koka dem sakta mjuka under lock. Vänd dem runt i lagen.
  4. Ta upp päronen, koka ihop lagen och slå den över päronen. Servera med lättvispad grädde till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept