I samarbete med Scan

Glöggmarinerad fläskfilé med spenatsallad och hasselbackspotatis

50 m
4
Glöggmarinerad fläskfilé med spenatsallad och hasselbackspotatis
Från Scan

Fläskfilé i en härlig glöggmarinad, serveras med gräddsås, spenatsallad och klassisk hasselbackspotatis. Perfekt finmiddag en decemberhelg!

14 november 2016
Visa mer
50 m
4

Du behöver

Marinerad fläskfilé

  • ca 800 g Scans fläskfilé från rapsgris
  • 1 dl glögg
  • 2 msk kineskisk soja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 0,5 dl rapsolja
  • chiliflakes
  • svartpeppar

Hasselbackspotatis

  • 600 g delikatesspotatis
  • olja
  • 25 g smör, smält
  • flingsalt
  • ströbröd

Gräddsås

  • 2 dl grädde
  • skyn från fläskfilén
  • salt

Sallad

  • 65 g spenat
  • 0,25 huvud rödkål
  • olivolja

Gör så här

  1. Blanda samman glögg, soja, ingefära, olja, chiliflakes och svartpeppar till en marinad. Lägg marinaden i en plastpåse tillsammans med fläskfilén och marinera i minst 30 minuter, men gärna i några timmar.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skiva potatisen i tunna skivor utan att det går rakt igenom. Använd en sked som hjälp för att inte skära igenom, om du tycker det underlättar.
  4. Lägg potatisen i en ugnsform och ringla över olja och smör. Tillaga i ugnen i 20 minuter. Ta ut ur ugnen, ös potatisen, strö över flingsalt och ströbröd och tillaga ytterligare 20-30 minuter i ugnen.
  5. Tag ut fläskfilén ur marinaden och stek hastigt en en het stekpanna så den får lite yta. Vrid ner ugnen till 175 grader och helstek fläskfilén i ugnen tills den når en innertemperatur på 70 grader.
  6. Tag ut fläskfilén ur ugnen och låt vila 10 minuter, häll ner skyn i en liten kastrull. Slå över grädde och låt koka upp. Smaka av med salt.
  7. Skölj spenaten och strimla rödkålen. Massera in lite olja.
  8. Skiva upp fläskfilén och servera med hasselbackspotatisen, salladen och gräddsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept