Glöggkokta revbensspjäll

Glöggkokta revbensspjäll
Foto: TV4

Att koka spjällen i förväg förenklar arbetet på själva julafton. Kokar du spjällen i glögg smakar de extra julaktigt. Receptet är beräknat för 8 personer på julbordet eller 4 som ensamrätt.

6 december 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 2 kg revbensspjäll med ben, sågade på mitten
  • 3 dl glögg
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 3 dl vatten
  • 1 stor bit ingefära, 50 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

  • kokt potatis
  • äppelmos

Gör så här

  1. Koka upp glögg, soja, vatten och skalad och skivad ingefära samt vitlök. Lägg ner köttet. Koka upp och skumma. Koka 1 1/4-1 1/2 timme under lock tills spjällen känns möra och köttet börjar lossna från benen.
  2. Sila av skyn och låt den kallna. Ta bort fettet och häll tillbaks den på spjällen. Värm inför serveringen. Krydda med svartpeppar och salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept