Glöggkaka

Glöggkaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Glöggkaka

7 ingredienser

Den här vackra och jättegoda kakan lagar du av färdigköpt chokladkakemix. Med lite annorlunda tillsatser som glögg i stället för vatten, russin i smeten och mandel som dekoration har du vips skapat en läcker adventskaka.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp chokladkaka på mix
  • glögg
  • 1 dl russin

Garnering:

  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 1 dl sötmandel
  • physalis

Gör så här

  1. Blanda mixpulvret med russinen. Byt ut vattnet i anvisningen mot samma mängd glögg och rör ner det i mixpulvret. Grädda kakan enligt anvisningen på paketet.
  2. Skålla och skala mandlarna. Smält 1 dl socker i en stekpanna tills det är gyllenbrunt och bubbligt. Slå på 1 msk vatten, var försiktig, det kan stänka! Rör tills blandningen är slät, blanda i mandlarna.
  3. Slå den heta sockerlagen över kakan, det blir som en blank knäckig glasyr. Garnera med physalisfrukter.