Glögg- och aprikosmarmelad

koket.se
Glögg- och aprikosmarmelad
Foto: Christopher Thaung
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Glögg- och aprikosmarmelad

5 ingredienser

1,5 h

Gör en riktigt god marmelad på torkade aprikoser, vit glögg, honung och pistage. Passar perfekt på julbordet eller till några goda ostar.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

  • 120 g torkade aprikoser
  • 3 dl vit glögg
  • 0,5 dl pistagenötter, hackad
  • 1 dl honung
  • 0,5 dl sultanrussin

Gör så här

  1. Blötlägg aprikoserna i glöggen i ca 1 h.
  2. Hacka aprikoserna i mindre bitar. Koka aprikoser mjuka i lite av glöggen (ta så mycket glögg så att det täcker) tillsammans med honung. Pulsa hastigt med mixerstav, den ska fortfarande ha mycket struktur. Önskas en lösare marmelad så späd med glögg.
  3. Tillsätt hackad pistage och sultanrussin. Håller otroligt länge men bör förvaras i kyl efter första öppningen.