Globens gravlaxsallad

Globens gravlaxsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Globens gravlaxsallad

8 ingredienser

Den här gravlaxsalladen har hämtat sin inspiration och form från Globen i Stockholm.

Ingredienser

portioner
  • 400 g gravad lax
  • 1 dl gravlaxsås
  • 100 g champinjoner
  • 2 ägg, hårdkokta

Till garnering:

  • 1 tomat
  • 4 citroner, klyftor
  • 4 dillkvistar
  • salladsblad

Gör så här

  1. Skär laxen i centimeterstora tärningar, borsta och tärna champinjonerna. Blanda samman lax, champinjoner och gravlaxsås, lägg blandningen i en såslev och forma till en glob. Lägg den på sallatsblad på en tallrik.
  2. Finhacka ägget, det vita för sig och det gula för sig. Lägg i fyra strängar på tallriken runt sallaten. Garnera med sallat, tomat, citron och dill.