Globens gravlaxsallad

Globens gravlaxsallad
Foto: TV4

Den här gravlaxsalladen har hämtat sin inspiration och form från Globen i Stockholm.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g gravlax
  • 1 dl gravlaxsås
  • 100 g färska champinjoner
  • 2 hårdkokta ägg
  • Till garnering:
  • 1 tomat
  • 4 citronklyftor
  • 4 dillkvistar
  • gröna sallatsblad

Gör så här

  1. Skär laxen i centimeterstora tärningar, borsta och tärna champinjonerna. Blanda samman lax, champinjoner och gravlaxsås, lägg blandningen i en såslev och forma till en glob. Lägg den på sallatsblad på en tallrik.
  2. Finhacka ägget, det vita för sig och det gula för sig. Lägg i fyra strängar på tallriken runt sallaten. Garnera med sallat, tomat, citron och dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept