Glass med varm chokladsås

Glass med varm chokladsås
Foto: TV4

Den här desserten bygger helt på den välkända tonträffen i smak och temperatur när en mörk, blank chokladsås, fortfarande ljummen, möter vaniljsmaken i en kall glass. Det här är världens enklaste recept på chokladsås – och faktiskt det som de flesta riktigt fina krogar använder sig av. Inte barnens favorit, kanske, men väl de vuxnas.

7 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 dl kakao
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 liter vaniljglass

Till servering:

  • färska bär och rån

Gör så här

  1. Blanda kakao, socker och vatten till såsen och låt det koka upp. Sjud sedan på svag värme i fem minuter. Rör då och då. När såsen är klar ska den vara svart och blank.
  2. Lägg vaniljglass i coupeglas och häll såsen varm över. Dekorera med färska bär och rån.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept