Glass Cæsar

Det här är ett fiffigt sätt att piffa upp vanlig vaniljglass. Tänk bara på att russinen ska dra i punschen i ett dygn och att glassen ska frysas i tre timmar.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 100 g kärnfria russin
  • 1 dl punsch
  • 50 g sötmandel
  • 85 g mörk blockchoklad
  • 5 dl gräddvaniljglass
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Lägg russinen i en burk med tättslutande lock. Slå över punschen och sätt på locket. Låt russinen stå i rumstemperatur och dra åt sig den goda smaken i minst ett dygn.
  2. Hacka den skållade mandeln och blockchokladen. Ta glassen ur frysen och skär den i småbitar. Lägg den i en bunke tillsammans med choklad- och nöthacket. Tillsätt punsch-russinen och arbeta ihop väl med glassen, det är viktigt att glassen inte smälter utan bara blir mjuk. Häll snabbt blandningen i en form och ställ i frysen minst 3 timmar.
  3. Lossa glassen ur formen genom att snabbt doppa den i hett vatten och vänd upp på fat. Servera med vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept