Glasnudlar och lövbiff

Glasnudlar och lövbiff
Foto: TV4

För inte så länge sedan var ingredienser som lime, sweet chili-sås och färsk koriander nästan okända för oss. Nu finns de snart i var mans kök. Här är en snabblagad pastarätt med smak av Asien.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g glasnudlar
  • 300 g lövbiff
  • 1 knippa färsk koriander
  • 1 orange paprika
  • 1 röd lök
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 lime, saften
  • 1 dl sweet chili-sås
  • salt och malen vitpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka nudlarna i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Rosta sesamfröna i en stekpanna på medelvärme tills de är gyllenbruna.
  2. Strimla lövbiffen, skär paprikan i bitar och löken i klyftor. Hacka koriandern. Hetta upp en stor stekpanna, fräs paprika och lök i olivolja tillsammans med sweet chili-sås. Ta upp grönsakerna och lägg vid sidan.
  3. Stek köttet hastigt på hög värme tillsammans med limesaft. Blanda kött, grönsaker, nudlar och hackad koriander, smaksätt med salt och peppar och strö över de rostade sesamfröna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept