Glasmästarsill

Glasmästarsill
Foto: TV4
6

Du behöver

  • 2 hela salta sillar
  • 1 skiva pepparrot

Ättikslagen:

  • 0,5 dl ättika, 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 lök i skivor
  • 0,5 purjolök i skivor
  • 1 lagerblad
  • 1 liten morot i skivor
  • 1 msk lätt krossade kryddpepparkorn
  • 1 tsk gula senapskorn

Gör så här

  1. Rensa sillen och klipp bort fenorna, men låt ryggbenen vara kvar. Skär fisken i 2 centimeter breda bitar. Blötlägg den i vatten över natten.
  2. Koka upp ättikslagen och låt den kallna.
  3. Låt sillen rinna av ordentligt och lägg den sedan i den kalla lagen med pepparroten. Låt sillen dra ett par dagar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept