Glaserat revbensspjäll

Glaserat revbensspjäll
Foto: TV4

Det här välkryddade spjället ska marinera i kryddor ett dygn före tillagning. Servera spjället med barbecuesås och kokt ris.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 kg tjockskuret revbensspjäll
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen vitpeppar
  • 0,75 dl kinesisk soja
  • 4 msk honung
  • 2,5 msk senapspulver
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk körvel
  • 0,5 tsk salvia
  • 1,5 tsk rosmarin
  • 2 tsk mexikansk kryddblandning
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1,5 tsk sambal oelek
  • 3 msk ljus sirap
  • 3 msk torr sherry

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftorna och späcka spjället med hälften. Pressa resten av vitlöken över spjället. Gnid in den och vitpepparn. Lägg i en plastpåse. Pensla på rikligt med soja och förslut påsen tätt. Ställ i kylen ca 1 dygn. Vänd påsen några gånger. Värm ugnen till 225°. Lägg spjället i en långpanna. Stek mitt i ugnen utan ösning 1-1 1/2 timme. Spjället ska vara så välstekt att benen lätt kan lossas från köttet.
  2. Barbecuesås: Blanda ner krossade tomater, salt, peppar, dragon, körvel, salvia, rosmarin, mexikansk kryddblandning, vitlök, sambal, sirap och sherry till barbecuesåsen. Låt koka upp och smaka av.
  3. Värm honungen och rör den med senapspulvret till glasering. Pensla på det färdigstekta spjället. Grilla några minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept